%100 Doğal
500 TL üzeri ücretsiz kargo
%100 Doğal
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Ağız Bakımının Önemi

Ağız Bakımının Önemi

Bir kulak burun boğaz ve baş&boyun cerrahı olarak; ağız bakımı, oral hijyen tüm vücudu ilgilendirdiği gibi, kendi ilgilendiğim alanı ne kadar çok ilgilendirdiğini vakalarımdan pratik olarak hep gözledim.

Baş boyun kanserlerinde, özellikle gırtlak bölgesindeki kanserlerde üç nedeni çok önemseriz. Sigara, alkol ve ağız hijyen bozukluğu. Ayrıca bugüne kadar kanser nedeniyle opere ettiğim hastalarda ağız hijyeni düzgün olana rastlamadım dersem doğrudur. Ayrıca ağız mukozası, dil, dudak kanserlerinde de benzer etkenler önem taşır. Yenilen içilen gıdaların içerdiği katkı maddeleri, ağız ve diş temizliğinde kullanılan maddelerin kimyasal içerikleri süreçte hep etkendir. Özellikle alerjik hastalarımızda kullanılan reaksiyonel kimyasal içerikli ağız bakım ürünleri hep dikkat edilmesi gereken unsurlardır.

Ağız Bakımınızda Doğal İçerikli Diş Macunları Tercih Edin!

Son dekatlarda reflünün Kulak Burun Boğaz alanında ne kadar çok hastalığın oluşmasına katkısı olduğu anlaşılmıştır. Yani mideden zaman zaman geri gelen asitli içerik ağız ve boğazda ve hatta kulakta sorunlar oluşturmaktadır. Bir düşünürsek, ağız hijyeninin bakımsız olduğu kişilerde veya ağız bakımı yada yenilen katkılı kimyasal içeriklere sürekli maruz kalan ( reflü gibi zaman zaman değil ) ağız ve boğaz mukozalarının etkilenmemesi düşünülemez.

Bu açılardan bakarsak; yediğimiz içtiğimiz gıdalar ve içerdikleri kimyasal katkılar, ağız bakımında kullanılan ürünler ve kimyasal içerikler çok dikkatle üzerinde durulması gereken konulardır. Bir pozitif katkı alırken yan etki olarak oluşturulabilecek negatif etkiler önemsenmelidir.

Prof. Dr. Erol Egeli / Rinodent İstanbul – Kulak-Burun-Boğaz Uzmanı