%100 Doğal
500 TL üzeri ücretsiz kargo
%100 Doğal
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Ağız ve Diş Sağlığı

Ağız ve Diş Sağlığı

Düzenli ve gerektiği gibi ağız ve diş sağlığı bakımı önemlidir. Bunun için kişilerin; diş fırçası, ara yüz fırçası, diş macunu, diş ipi ve de ağız duşuyla yapılan bakımla beraber altı aylık periyotlarla diş hekimi kontrolleri ve gerekli olan tedavilerin yapılmasıyla sağlanan ağız hijyeni ile birlikte oluşturulacak ağız ve vücut sağlığı; sağlıklı yaşamın önemli bir kısmını oluşturur.

Düzensiz ve uygun olmayan ürünlerle yapılan ağız bakımı sonucunda başlangıç olarak ağız kokusu, diş eti hastalıkları ve beraberinde yaygın diş çürükleri oluşur. Zamanla ağız içi yaralar, tat bozuklukları, sıcak-soğuk hassasiyeti, ağrı ve fonksiyon kaybıyla birlikte diş kayıpları gelişir.

Vücut sağlığı ağızda başlar

Bunların yanında kişilerde psikolojik ve sosyal iletişim bozukluğunun yanında vücut sağlığı da etkilenir. Gittikçe artan sindirim bozuklukları, kalp, fonksiyonel eklem rahatsızlıklarını ilerleten veya tetikleyen sonuçları oluşur. Ağızda oluşan enfeksiyon vücuda yayılan enfeksiyona dönüşür. Kalp-dolaşım ve sindirim sistemi enfeksiyonlarıyla beraberinde gelişir.

Diş ve diş eti hastalıklarının yaygın olmaları ve tekrarlamaları nedeniyle mevcut kronik solunum yolları hastalıkları, mide-barsak hastalıkları, diyabet gibi hastalıkların etkilenmesi önemlidir. Yetersiz ve düzensiz yapılan ağız bakım sonucunda ağız enfeksiyonları ve yaralar oluşur. Ağız kokusu ve kuruluğu gelişir.

Sağlıklı bir yaşam için ağız- diş sağlığı önemlidir, bunun için de genel sağlığa uygun, mümkünse kimyasal içermeyen doğal ürün tercihleri ve düzenli ağız-diş bakımı yapılması gerekir.

Dt. Ayten Egeli / Rinodent İstanbul