%100 Doğal
500 TL üzeri ücretsiz kargo
%100 Doğal
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Diş Macununun Diyetteki Önemi

Diş Macununun Diyetteki Önemi

Diyetisyenin sana, ‘Kilonu yönetmek, İştahını yönetmek, İmmün sistemine destek olmak için ağız diş sağlına özen göstermelisin ve dişlerini 2-3 kez fırçalamalısın’ dese ne dersin?

Mesela diyet listesine her öğün sonrasında ‘dişlerini mutlaka fırçala’ diye bir satır eklense bu satırı diyetin bir parçası olarak görsen, hatta diş macunun içeriğini de iştahını yönetmek için diyetine uygun tercih etsen,

Buyrun karşınızda yeni dünyanın ağız diş sağlığı ile ilgili yeni söylemleri;

Yeni dünya yeni sağlık trendleri ve bilimsel çalışmalar ağzımıza sunduğumuz sağlığın bedenimize ve tartımıza yansıyan tarafını çok net bir şekilde ifade ediyor.

"Doğru diş macunu tartıda yüz güldürüyor, karbondirata olan düşkünlüğünü kontrol altına alıyor"

Sağlıklı bir beden ve ruh sağlığı için ağzına attığın her lokma içtiğin her sıvının ağız diş sağlığı üzerindeki etkisinden haberdar olmanda fayda var. Gastrointestinal sistemden sonra yüzlerce farklı bakteriyel, viral ve fungal türü barındıran, vücuttaki en yoğun kolonizasyon alanı ağız boşluğu.

Günümüzde ağız boşluğunda 700’den fazla bakteriyel tür tespit edilmiş durumda. Özellikle dil papiller yapısı sayesinde oluşturduğu anaerobik kısımlarla anaeroblar dâhil olmak üzere çok çeşitli mikrofloraya ev sahipliği yapar. Bireylerin oral mikrobiyotalarına bakıldığında birçok yönden ortak türler olmasına rağmen mikrobiyal çeşitliliğin bireye özgü olduğu söylenebilir. Son zamanlarda yapılan çalışmalar bireye özgü olan bu ağız içi mikrobiyal çeşitliliğin; diyabet, kanser ve obezite gibi sağlık problemleri ile ilişkili olabileceğini göstermekte. Ezcümle diyet ağız diş sağlığının gelişimi ve korunumu üzerinde güçlü bir etkiye sahip. Diş eti kanamaları, ağız kokusu, diş çürükleri, ağız içi yaralar en başta ne şekilde beslendiğiniz ikinci sırada ise ne şekilde ve hangi ürünlerle temizlediğiniz ile ilişkilidir.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ağız sağlığını,

Bireyin; yeme-içmesini, konuşmasını, gülmesini,

ruhsal veya sosyal açıdan iyi hissetmesini kısıtlayan diş çürüğünün, diş kaybının, dişeti hastalığının, ağız enfeksiyon veya yarasının, ağız veya boğaz tümörlerinin, kronik çene ve yüz ağrılarının veya herhangi bir hastalığının olmayışı olarak tanımlıyor.

Ağzınıza Sağlık

Bu zamana kadar diş fırçalamanın önemini en başta güzel ve parlak gülüşler için yani estetik açıdan diğer taraftan ise diş çürükleri ile ilgili mücadele etmek adına vurguladık.

Ama bugün yeni nesil sağlık yaklaşımın bütüncül bakış açısı önce ‘ağzınıza sağlık’ diyor ve ağız diş sağlığının önemini bembeyaz dişler vurgusundan çok daha önemli bir yere oturtuyor.

Dişinizi fırçalarken tercih ettiğiniz diş macunun içeriği artık ağız içinde yaşayan minin dost bakterilerimize hizmet edecek şekilde tasarlanıyor.

Bu zamana kadar köpürte köpürte fırçaladığımız dişlerimize daha nazik ve köpüksüz yaklaşma zamanı geldi. Diş macununuzun ağız içindeki bakterileri besleyici özellikte oluyor olması benim size yazmış olduğum diyet listelerinden metabolik olarak daha kolay cevap almama katkı sağlayabilecek.

Peki diş macunumuz hangi özelliklere sahip olmalı;

1. Beyazlatıcı

2. Onarıcı

3. Koruyucu

Etkilerini birlikte gösteren multifonksiyonel etkiye sahip olmalıdır.

Peki Bu Etkileri Göstermesi İçin İçeriğinde Neler Olmalı?

Yeni nesil diş macununu diyetine dost bir tercih yapmak istiyorsan içeriğinde antiviral, antibakteriyal, antifungal, antienflamatuvar, antiseptik etkileri olan

Propolis

Ksilitol

Stevia

Ardıç ekstresi

Huş ağacı kömürü

Misvak

Bulunuyor olmasına dikkat et.

Unutma! ağız sağlığın beden ve ruh sağlığın için oldukça önemli...

Dyt. Elvan Odabaşı