%100 Doğal
500 TL üzeri ücretsiz kargo
%100 Doğal
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Diş Sağlığında Doğru Diş Fırçası Nasıl Seçilir?

Diş Sağlığında Doğru Diş Fırçası Nasıl Seçilir?

Diş sağlığının önemi birçok kişi tarafından bilinir. Diş fırçası diş sağlığını önemli ölçüde etkilemektedir. Bu nedenle çoğu kişi en iyi diş fırçası hangisi sorusunun yanıtını araştırmaktadır. Bunun yanında hangi diş fırçası kullanılmalı sorusunun yanıtı da merak edilmektedir. Yani sağlıklı ağız ve diş bakımı için altın kurallar belirlemeniz gerekmektedir. 

İlk başta diş fırçası seçimi ile işe başlamalısınız. Peki, doğru diş fırçası nasıl seçilir veya en iyi diş fırçası nasıl olmalıdır? O halde gelin, diş sağlığında doğru diş fırçasının nasıl seçilmesi gerektiğini detaylı bir şekilde inceleyelim!

Doğru Diş Fırçası Nasıl Seçilir?

Doğru diş fırçası seçerken bazı detaylara dikkat etmek gerekiyor. İşte, doğru diş fırçasını seçmek için bazı önemli faktörler.

Fırça başına ve boyutuna önem verin

Doğru diş fırçası seçimi yapmak için fırça başına ve boyutuna önem vermelisiniz. Fırça başı ağzınızın içerisinde rahatça hareket edebilmelidir. Ulaşılması zor alanlara bile kolayca erişebilmelidir. Ortalama bir yetişkin için orta boyutlu fırça başı etkili olabilmektedir. Ancak çocuklarınız için küçük boyutlu fırça başı kullanılabilmektedir. 

Sertlik derecesine ve kıl tipine bakın

Diş fırçası seçimi yaparken sertlik derecesine ve kıl tipine de bakmalısınız. Diş etlerinize ve diş minesine zarar vermeden fırçalama yapmalısınız. Genellikle yumuşak kıl tipine sahip diş fırçalarını kullanmalısınız. 

Kullanım kolaylığı sunup sunmadığını kontrol edin

Doğru diş fırçası seçimi yaparken kullanım kolaylığı sunup sunmadığını kontrol etmelisiniz. Yani fırçanın kavrama yüzeyi de elinizin kaymasını önleyecek kıvamda olmalıdır. Ayrıca diş fırçasının sapı da kontrollü hareket etmenizi sağlamalıdır. 

Diş doktorunun tavsiyesine uyun

Doğru diş fırçası seçimi yapmak için her zaman diş doktorunun tavsiyesine uymalısınız. Diş hekimlerinin önerdiği diş fırçası sağlıklı dişlere kavuşmanıza destek olabilir. Diş hekiminiz diş yapınıza, sağlığınıza ve etlerinize göre seçim yapmanızı sağlayabilir. Böylece ihtiyaçlarınıza uygun fırçayı seçebilirsiniz. Diş macunu ve diğer gerekli malzemelerin seçiminde de doktorunuzdan tavsiye almayı unutmayınız. 

Malzeme kalitesine dikkat edin

Diş fırçası nasıl seçilir sorusunun bir diğer yanıtı da malzeme kalitesidir. Uygun kalitede ve güvenilir malzemeden yapılmış diş fırçaları uzun vadeli kullanım için uygundur. Ayrıca BPA içermeyen diş fırçaları tercih edilebilir. 

Diş Fırçaları Ne Zaman Değiştirilmelidir?

Diş fırçaları düzenli aralıklarla değiştirilmesi gerekir. Çünkü zamanla aşınabilir. Aynı zamanda kullanım ömrünü tamamlayabilir. Peki, diş fırçaları ne zaman değiştirilmelidir? O halde diş fırçalarını ne zaman değiştirmeniz gerektiğine yakından bakalım!

  • Genel olarak diş fırçalarınızı 3 aylık periyotlarla değiştirmelisiniz. Bu süreden sonra diş fırçası kılları aşınır ve şeklini kaybeder. 
  • Herhangi bir hastalık geçirdikten hemen sonra değiştirmelisiniz. Özellikle grip veya soğuk algınlığı gibi hastalıklardan sonra değiştirmeniz tavsiye edilmektedir. Bu sayede tekrar hastalanma riskini önlemiş olursunuz. 
  • Diş fırçasının kılları zamanla esnekliğini kaybetmektedir. Yani bu durum, diş fırçasının değiştirilmesi gerektiğinin işaretidir.
  • Aynı zamanda diş fırçasının rengi de değişmişse değiştirmelisiniz. Ayrıca diş fırçasının temizliği ve muhafazası da önemlidir. Diş fırçanızın ailenin diğer bireylerinin fırçaları ile temasından kaçınmalısınız. 

Glimo ile Dişlerinizi Beyazlatmanın En Etkili Yolları

Glimo olarak sağlıklı ve beyaz dişlere sahip olmanın öneminin farkındayız. Sağlıklı dişlere sahip olabilmek genel görünümünüzü iyileştirebilir. Doğru diş bakımı alışkanlıkları edinmekle işe başlamalısınız. Örneğin, günde en az iki kez dişlerinizi fırçalamalısınız. Diş ipi ve arayüz fırçası ile bakımınızı tamamlamalısınız. 

Glimo’nun beyazlatıcı diş macununu kullanabilirsiniz. Aynı zamanda %100 doğal diş macunlarını tercih etmeye çalışmalısınız. Diyetinize her zaman dikkat etmelisiniz. Sigara ve tütün kullanımını azaltmalısınız. Sigara ve tütün kullanımı, dişlerinizin sararmasına ve lekelenmesine sebep olabilir. 

Ağız bakım suyu kullanmaya özen göstermelisiniz. Ürün kalitesine ve marka seçimine önem vermelisiniz. Periyodik diş bakımları ve muayeneleri yaptırmalısınız. Her zaman doktorunuzun verdiği tavsiyelere uymalısınız. 

Glimo olarak sağlıklı ve beyaz bir gülümsenin önemini anlıyoruz. Her zaman etkili diş bakım ürünleri sunmaya özen gösteriyoruz. Düzenli olarak Glimo ürünlerini kullanarak daha parlak ve sağlam bir gülümsemeye sahip olabilirsiniz.