%100 Doğal
500 TL üzeri ücretsiz kargo
%100 Doğal
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Doğru Diş Macunu Seçimi

Doğru Diş Macunu Seçimi

Ağız sağlığımızı korumak ve holitozisi engellemek için propolis, ardıç ektresi, karbon, huş ağacı kömürü,misvak, ksilitol, mentol ve nane yağı gibi doğal hammaddeleri içeriğinde bulunduran ve kimyasal içermeyen %100 doğal diş macunları kullanılmalıdır.

Ağız bakımı, gülüşümüzden sindirim sitemine, bağışıklığımızın korunmasından sosyal ilişkileri etkileyen tıp dilinde halitozis olarak bilinen ağız kokusuna kadar kapsayıcı bir konudur.Vücudumuzu olumsuz etkileyecek çoğu toksinin giriş noktası ağız yoludur. Bu nedenle bağışıklığımızın korunmasında ve halitozisi engellemede öncelikli konu ağız sağlığının korunmasıdır.

Diş macunu seçiminde nelere dikkat etmeliyiz?

Ağız sağlığını korumada temel prensip ağız ve diş temizliğinin doğru yapılmasıdır. Diş sağlığının korunması etkili diş fırçalama ve etkili diş macunu ile olur. Dişler günde 2 kez 2 dakika olarak uygun şekilde fırçalanmalıdır.

Doğru diş macunu seçimi en az diş fırçalanması kadar önemlidir. Doğru diş macunu ile beyazlatma ve çürükleri gidermenin yanı sıra ağız kokusunu da giderebilmelidir.

Özellikle triklosan, SLS ve paraben gibi kanserojen etkili zararlı kimyasalları içeren diş macunları ağız içi mikrobıatasını bozup bağışıklığı düşürmeye ve ağız kokusunun oluşmasına da sebep olmaktadır.

Doğru diş macunu seçiminde mutlaka diş hekimine veya eczacıya başvurulması ağız ve diş sağlığını korunmasında en önemli faktördür.

Sağlıklı günler dilerim.

Ecz. Berrin Yorgun