%100 Doğal
500 TL üzeri ücretsiz kargo
%100 Doğal
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Günde İki Defa Yaptığınız Şey Sağlığınızı Tehdit Edebilir!

Günde İki Defa Yaptığınız Şey Sağlığınızı Tehdit Edebilir!

Sağlığımız ve sağlıklı yaşamak için birçok şey yapıyoruz. Spor, egzersiz, zararlı alışkanlıkları bırakmak, stresten uzak durmak, düzenli uyumak gibi… Tabii ki aşırı yağlı ve kalorili yiyeceklerden uzak duruyor, yediklerimize dikkat ediyor, dengeli besleniyoruz. Buraya kadar her şey normal. Aslında işin can alıcı noktası ve görünmeyen tehlike de tam burada! Ağız ve diş sağlığımız için dişlerimizi fırçalıyoruz. Peki bu diş macununun içeriği doğal değilse neler olabileceğini biliyor musunuz?

Diş Macununuz Ne Kadar Doğal?

Diş macunlarında kullanılan bazı zararlı kimyasallar, ağız ve diş sağlığımız kadar vücudumuzu da etkileyebilir. Gelin bunlara ve etkilerine birlikte bakalım.

SLS (Sodyum Lauril Sülfat)

Kimyasal bir maddedir. Köpürtücü deterjan olarak çok sık kullanılır. Ciltte tahrişe neden olur. Yüksek dozları hücre ölümüne yol açar. Aft oluşumunu tetikleyebilir. Diş etlerinde hassasiyet ve ağız mukozasında irritasyona yol açabilir. Özellikle florürlü diş macunlarında yutulan SLS köpük, mide asidi ile bir araya gelince aşırı tepkimeye girebilir.

Titanyum Dioksit

Vücut hücreleri tarafından ayrıştırılamayacak bir yapıya sahip olan titanyum dioksit, vücutta birikebilir ve yüksek oranda nem tutabilmesi nedeniyle vücudun nem dengesini bozabilir. Vücudunun nem dengesinin bozulmasının DNA hasarlarına, bağışıklık sistemi bozukluğuna yol açabildiği ve kanser hücrelerinin beslenmesine neden olabildiği de biliniyor. 

Triklosan

Alerjik reaksiyonlara neden olabilen kanserojen ve çevre kirletici bir maddedir. Suda bulunan klor ile temasa geçtiğinde reaksiyona girerek zehirli gaz olan kloroformu oluşturur. Kloroform gazı zaman içinde bağışıklık sistemini zayıflatabilir, kas fonksiyonlarını ve iskelet yapısını olumsuz yönde etkileyebilir.

Paraben

İnsan vücudu için toksik özellikler taşıyan bir kimyasal maddedir. Meme ve cilt kanseri ile ilişkisi olduğuna dair çalışmalar vardır. Kullanıldığı ürünlerde bakteri ve küf oluşumunu engeller. Bu nedenle antimikrobiyal olarak ürünlerin kullanım ömrünü artırmak için kullanılır.

Klorheksidin

Dişlerde leke, dilde renklenme ve lokal yan etkiler yapabilir.

Florür

Yüksek miktarlarda alındığında birçok sağlık sorunu ortaya çıkarabilir. Florürün yüksek miktarda alınması beyni olumsuz etkiler. Ezber, hafıza ve düşünme gibi becerileri azaltır. Hormonal dengeyi bozabilir. Florürün çocuklarda florozis riskini artırdığı bildirilmektedir.

Doğal Diş Macunu Kullanmanın Faydaları

Doğal diş macunları, geleneksel diş bakım ürünlerine göre birçok avantaj sunar. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Doğal diş macunları genellikle bitkisel özler, mineraller ve diğer doğal içeriklerle formüle edilmiştir. Bu sayede dişlerinizi etkili bir şekilde temizlerken, kimyasal katkı maddelerinden arındırılmış olursunuz.
  • Doğal diş macunları, içerdikleri doğal esansiyel yağlar ve bitkisel özler sayesinde nefesi tazeleyici bir etki sağlar. Bu, ağız hijyeninizi korurken aynı zamanda ferah bir his bırakır.
  • Doğal diş macunları anti-inflamatuar özelliklere sahip bitkisel özleri içerir. Bu özellikleri sayesinde diş eti ağrısını önleyebilir ve varsa yatıştırabilirler.
  • Florür ve titanyum dioksit gibi zararlı kimyasalları içermediği için doğal diş macunları, diş lekelerini temizlemede etkili olabilir. Aynı zamanda diş minesini güçlendirmeye yardımcı olabilirler.
  • Doğal diş macunları, genellikle sentetik renklendiriciler, koruyucular ve diğer kimyasal katkı maddeleri içermez. Bu da diş sağlığınıza daha doğal ve minimal bir yaklaşım sunar.
  • Doğal diş macunları, diş hassasiyetini azaltmaya yardımcı olacak özel içerikler içerebilir. Bu da duyarlı dişlere sahip olan kişiler için daha uygun bir seçenek olmalarını sağlar.

Doğal Diş Macunu Glimo 

Glimo Beta, Glimo Omega ve Glimo Alfa, %100 doğal diş macunlarıdır. Gluten, hayvansal DNA, SLS, florür, paraben, triklosan, klorheksidin, titanyumdioksit içermez. Zararlı kimyasallar içermeyen Glimo diş macunlarının formülünde yer alan bileşenlerin tamamı %100 doğallık deklarasyonuna sahiptir. Glimo diş macunları doğal içeriği ve yeni nesil üretim teknolojileri sayesinde dişleri çizmeden temizler. Ayrıca dişlerde hassasiyete yol açmadan, diş ve diş etlerine zarar vermeden diş ve ağız sağlığınızı destekleyebilir.