MERHABA15 KODU İLE İLK SİPARİŞİNİZE ÖZEL %15 İNDİRİM FIRSATI!
500 TL üzeri ücretsiz kargo
%100 Doğal
MERHABA15 KODU İLE İLK SİPARİŞİNİZE ÖZEL %15 İNDİRİM FIRSATI!
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Propolis Nedir? Ağız ve Diş Sağlığındaki Rolü

Propolis Nedir? Ağız ve Diş Sağlığındaki Rolü

Ağız ve diş sağlığımız, genel sağlığımızın temel taşıdır. Ağız yaraları, aftlar, diş eti iltihapları, ağız kokusu gibi problemler günlük yaşantımızı olumsuz etkileyebilir. 

Bu problemlerin önüne geçmek ve ağız hijyenimizi korumak için doğal çözümlere başvurmak her zaman daha sağlıklı bir adımdır.

Propolis Nedir?

Arıların bitkilerden topladıkları reçine, balmumu ve polen gibi maddeleri işleyerek ürettikleri maddedir. Propolis, tedavi edici, koruyucu ve ağız kokusu gidericidir. Ağız bakım tedavisine destek olmaktadır. Ağız içerisinde oluşan aft, ağız yaralarının tedavisine destek olur. İmplant, kanal ve köprü gibi diş cerrahi uygulamalara destek olarak kullanılır. Boğaz ağrısı ve boğaz enfeksiyonlarının tedavisine yardımcı olur. Diş eti iltihabının ve dişlerdeki hassasiyetin azalmasına destek olur. 

Propolisin Ağız Sağlığına Faydaları

Propolisin, ağız sağlığımıza birçok faydası olduğu bilinmektedir. Bu faydalardan bazıları şunlardır:

  • Ağız yaralarının, aftların ve ağız lezyonlarının oluşmasını engellemeye ve tedavisine yardımcı olur. Propolis, antibakteriyel, antifungal ve antiviral özellikleri sayesinde ağız yaralarının ve aftların daha hızlı iyileşmesini sağlar.
  • Cerrahi öncesi ve sonrasında ağız bakım tedavisine destek olur. Propolis, Antienflamatuar özelliği sayesinde ameliyat sonrası oluşabilecek iltihaplanmayı ve şişliği azaltmaya yardımcı olur.
  • Tonsilit ve boğaz enfeksiyonlarının tedavisine destek olur. Propolis, antiviral ve antibakteriyel özellikleri sayesinde boğaz ağrısının ve öksürüğün hafiflemesine yardımcı olur.
  • Ağız kokusunu gidermeye yardımcı oral pH dengesini sağlamaya yardımcı olur. Propolis, ağızdaki bakterilerin üremesini engelleyerek ağız kokusunun oluşmasını önler.
  • Diş eti iltihaplarının ve dişlerdeki hassasiyetin giderilmesine yardımcı olur. Propolis, Antienflamatuar özelliği sayesinde diş eti iltihaplarının tedavisine yardımcı olur. Ayrıca, diş minesini güçlendirerek diş hassasiyetini azaltmaya yardımcı olur.
  • Diş çürüklerinin giderilmesinde altın standart florür kadar etkili propolis kullanarak diş minesindeki tübüllerin doldurulmasına ve diş minesinin güçlenmesine yardımcı olur. Bu sayede florürün olabilecek zararlı etkileri yerine propolis kullanılarak çocuklarda IQ azalmasını ve ileriki yaşlarda Alzheimer riskini engeller. Propolis, florürün aksine toksik etki göstermez. 

Florürsüz doğal diş macunları için kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Glimo, doğal ağız bakım ürünlerinde propolisin gücünden faydalanmaktadır. Glimo diş macunlarının içeriğinde %100 doğal propolis bulunmaktadır. Propolis içeren Glimo diş macunları, ağız yaralarının ve aftların iyileşmesini hızlandırmaya, diş eti iltihaplarını önlemeye ve ağız kokusunu gidermeye yardımcı olur.


Propolisin Diğer Faydaları

Propolis, ağız sağlığının yanı sıra genel sağlığımız için de birçok faydaya sahiptir. Bu faydalardan bazıları şunlardır:

  • Propolis, antioksidan ve antimikrobiyal özellikleri sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.
  • Propolis, anti-enflamatuar ve antibakteriyel özellikleri sayesinde yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlar.
  • Propolis, sindirim sisteminin düzenlenmesine ve mide ülseri gibi sindirim problemlerinin tedavisine yardımcı olur.
  • Propolis, kolesterolün düşürülmesine ve kalp hastalıkları riskini azaltmaya yardımcı olur.
  • Propolis, bazı kanser türlerinin ve hücrelerinin büyümesini engellemeye yardımcı olabilir.

Propolis, nadiren de olsa bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bu nedenle, propolis kullanmadan önce bir doktora danışılması önemlidir. Ayrıca, hamile ve emziren kadınlar, propolis kullanmadan önce doktorlarına danışmalıdır.

Propolis, doğal ve etkili bir mucizedir. Ağız sağlığımızdan genel sağlığımıza kadar birçok faydaya sahiptir. Ağız sağlığınız için doğal bir çözüm arıyorsanız, propolis içeren ürünler denemekten çekinmeyin!