%100 Doğal
500 TL üzeri ücretsiz kargo
%100 Doğal
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Propolis ve Propolis İçeren Ürünlerin Kullanımı

Propolis ve Propolis İçeren Ürünlerin Kullanımı

Propolis arıların bitkilerden ürettiği ve kovan içi temizlikte ve kovanın yalıtımında kullandıkları bir maddedir. Antibakteriyel, antiviral, antifungal, antioksidan, antiparazitik özelliklere sahip yapışkan ve reçinemsi bir madde olan propolisin faydaları oldukça fazladır. İçeriğinin önemli bir bölümünü flavonoitlerin oluşturduğu propolisin yapısında, polifenoller, fenolik asitler ve bunların esterleri, terpenler, steroitler, B1, B2, C ve E vitaminleri, mineraller ve aminoasitler bulunur.

***PROPOLİS DÜNYANIN EN ÜNLÜ ANTİBİYOTİĞİDİR.

***PROPOLİS İÇEREN ÜRÜNLER BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİN DESTEKLENMESİNDE ETKİSİ KANITLANMIŞ ÜRÜNLERDİR.

Propolis ve Propolis İçeren Ürünlerin İnsan Sağlığına Faydaları

1) Arılar kovandaki delikleri kapatarak bu deliklere çeşitli parazitlerin, mikropların, virüslerin girmesini engeller ve böylelikle kendilerini bakterilerden korumak için en büyük kalkanın oluşmasını sağlarlar. Aynı şekilde 1 yaşından sonra ağız florası bebeklik döneminden itibaren propolis ile desteklendiğinde enfeksiyonlara karşı direnç ve bulaşma riski azalmaktadır.

2) Yaraların iyileşme sürecini hızlandırır. Oldukça zengin bir içeriği olan propolis, hücrelerin yenilenme sürecini hızlandırarak yaraların iyileşmesini kolaylaştırır.

3) Kansere karşı etkilidir. Düzenli propolis kullanımı, uzun vadeli bir süreçte olası kanser tehlikesini en aza indirger.

4) Cilt sağlığına iyi gelir. Güçlü bir antioksidan olmasından dolayı, cilt sağlığı üzerinde oldukça iyi etkileri vardır. Cildin yenilenmesini ve diri olmasını sağlar.

5) Mikrop ve bakterilere karşı koruma kalkanı oluşturur. İnsan vücudunda da mikrop ve bakteri oluşumuna engel olur, hastalıklara yakalanma tehlikesinin düşürür.

6) Uçuk ve ağız yaralarını iyileştirir. Ağız kenarında oluşan yaralar başta olmak üzere, çeşitli bölgelerde oluşan uçukların tedavisinde kullanılır.

7) Bağışıklık sistemini güçlendirir. Güçlü içeriği ile bağışıklık sisteminin düzenli ve sağlıklı olmasını sağlar.

8) Bunların yanı sıra özellikle belirtmek istediğim konu ağız ve diş sağlığı üzerine de antibakteriyel antiviral ve antioksidan özellikleri olmasıdır. Bu nedenle özellikle 1 yaşından sonra diş bakımı, ağız hijyeni, diş çıkarma döneminde gördüğümüz diş etlerinde oluşan kızarıklık, ağrı, kaşıntı ve acı hissini azaltması ağız içinin florasının dengede kalması ve diş etlerinin daha hızlı iyileşmesi açısından da oldukça faydalıdır.

Özetle, kendi hastalarımda gördüğüm geri dönüşlere göre şunu özellikle belirtmeliyim ki propolis içeren diş macunu kullanımı diş etlerindeki hassasiyetin azalmasında, salya akıntısının azalmasında ve ağız kokusunun belirgin giderilmesinde belirgin fayda sağlamaktadır.

Dr. Nesrin Biçer – ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI UZMANI