MERHABA15 KODU İLE İLK SİPARİŞİNİZE ÖZEL %15 İNDİRİM FIRSATI!
500 TL üzeri ücretsiz kargo
%100 Doğal
MERHABA15 KODU İLE İLK SİPARİŞİNİZE ÖZEL %15 İNDİRİM FIRSATI!
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Yararlı Bakteri Probiyotik Nedir?

Yararlı Bakteri Probiyotik Nedir?

Probiyotikler uzun zamandan beri genel sindirim sağlığını destekledikleri için iyi bilinmesine rağmen, son zamanlarda bu "dost" bakterilerin yalnızca sindirime yardımcı olmaktan çok daha fazlasını yaptıkları bulundu! Fazlasıyla çalışma, ağız sağlığını, bağışıklık sistemini, hassas bağırsak sendromunu, kilo yönetimini ve hatta kolesterol yönetimini yönetmede destekleyici rollerini önermiştir.

Özel Probiyotik Bacillus Coagulans LactoSpore® Nedir?

Probiyotikler, bir bütün olarak sağlığı korumanın bir yolu olarak popüler hale gelen birkaç takviyeden biridir. LactoSpore®, Bacillus coagulans, MTCC 5856'dan (daha önce Lactobacillus sporogenes olarak biliniyordu) Bacillus coagulans gram pozitif bir bakteri olup Bacillus (spor oluşturan) ile Lactobacillus (laktik asit üreten) ‘un genel olarak ortak özelliklerini taşımaktadır. Bacillus coagulans laktik asit üreten ve sporlu bir probiyotik bakteridir.

Sporlar bakterileri olumsuz koşullardan korur. Bakteri sporları ultraviyole, radyasyon, kurumaya, yüksek sıcaklığa, aşırı donmaya ve kimyasal dezenfektanlara karşı dayanıklıdır. Bu dayanıklılık nedeniyle bakteriler hareketsiz aşamada dahi uzun süre yaşayabilir.

Bazı bakteri türlerine ait sporlar 40 milyon yaşındadır. Çevre koşulları uygun hale geldiğinde bakteriler uyanır ve normal metabolik ve üreme işlevlerini yerine getirmeye başlar

Lactobacillus cinsi, laktozu ve diğer şekerleri laktik aside dönüştürdüklerinden dolayı laktik asit bakterileri olarak bilinen grubunun büyük alt gruplarından birini oluşturmaktadırlar. 

İyi huylu olarak bilinirler. Bunun sonucunda kişide rahatlama, sakinleşme gibi etkiler meydana gelir.

Bacillus Coagulans Diş Sağlığına Etkileri

  • Ağız florasını dengeler: Ağızda yüzlerce bakteri türü bulunur. Bunlardan bazıları zararlıdır ve diş çürümesine ve diş eti hastalıklarına yol açabilir. Bacillus coagulans, zararlı bakterilerin çoğalmasını engeller ve ağız florasının dengesini korumaya yardımcı olur.
  • Plak oluşumunu engellemeye yardımcı olur: Plak, dişlerin üzerinde biriken ve diş çürümesine yol açan yapışkan bir filmdir. Bacillus coagulans, bakteri plağını gidererek dişlerimizi korumaya yardımcı olur.
  • Diş çürüklerinin oluşmasını engellemeye yardımcı olur: Mutans streptokoklar diş çürüğünün oluşmasındaki bu asidojenik etkiye sahip olan zararlı bakterilerdir. Bu bakteriler asit meydana getirilerek ağız florasının bozulmasına ve diş çürüğünün oluşmasına neden olurlar. Bacillus coagulans yararlı bakteri olması nedeniyle diş çürüğüne neden olan bakterileri yok ederek diş çürüklerinin tedavisine yardımcı olur.
  • Diş eti hastalıklarını önleyebilir: Diş eti hastalığı, dişleri çevreleyen dokuların iltihaplanmasıdır. Zamanla tedavi edilmezse diş kaybına yol açabilir. Bacillus coagulans, diş eti hastalıklarına neden olan zararlı bakterileri yok olmasını sağlayarak diş eti hastalıklarının önlenmesine yardımcı olur.
  • Ağız kokusunu azaltır: Ağız kokusu, genellikle temizleyen diş aralarında kalan yemek kalıntılarından oluşan zararlı bakterilerin ağızda birikmesiyle oluşur. Bacillus coagulans, ağız kokusuna neden olan zararlı bakterilerin oluşmasını engelleyerek ağız kokusunu gidermeye yardımcı olur.

Bacillus Coagulans Özellikleri Nelerdir?

Bacillus coagulans, iyi huylu bakteriler olarak bilinen probiyotiklerin bir türüdür. Sindirim sisteminin sağlıklı işleyişine katkıda bulunur. Bacillus coagulans, enflamasyon önleyici etkisi sayesinde zararlı bakterilerin çoğalmasını engeller ve bağışıklık sistemimizi güçlendirebilir.

Bacillus coagulans'ın sağladığı faydalar şunlardır:

  • Laktik asit üretimi: Bacillus coagulans, zararlı bakterilerin çoğalmasını engelleyen laktik asit üretir.
  • Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi: Bağışıklık sisteminin işlevini destekleyerek ağız hastalıklarına karşı korumaya destek olur.
  • Diş eti iltihabının azaltılması: Diş eti iltihabının önlenmesine ve tedavisine yardımcı olur.
  • Prebiyotik görevi: Prebiyotikler, faydalı bakterilerin besin kaynağıdır. Bacillus coagulans, prebiyotik görevi görerek ağız florasının dengesini korumaya yardımcı olur.

Glimo Diş Macunlarında Bacillus Coagulans Etkisi

Glimo diş macunları, ağız hijyeninizi korumak ve dişlerinizi güçlendirmek için Bacillus coagulans içerir. 

Düzenli olarak kullanıldığında şu etkileri gösterir:

  • Diş çürüğüne ve diş eti hastalıklarına karşı koruma sağlayabilir.
  • Plak oluşumunu engellemeye yardımcı olur.
  • Ağız kokusunu engellemeye yardımcı olur.
  • Ağız floranızı dengeleyebilir ve dişlerinizin genel sağlığını koruyabilirsiniz.
  • Glimo Pi Probiyotikli Doğal Diş Macunu, ağız sağlığınızı koruyan ve dişlerinizi güçlendirebilen özellikleri ile Bacillus coagulans içerir.
  • Bacillus coagulans’ın genellikle güvenli olduğu bilinmektedir. Ancak, hamileyseniz, emziriyorsanız veya herhangi bir sağlık sorununuz varsa Bacillus coagulans içerikli ürünleri kullanmadan önce doktorunuza danışmanız önemlidir