%100 Doğal
500 TL üzeri ücretsiz kargo
%100 Doğal
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Diş Çürüğünün Tarihteki Öyküsü

Diş Çürüğünün Tarihteki Öyküsü

Diş çürüğünün tarih sahnesinde yer alması insanlık tarihiyle aynı zamanlar olarak kabul edilir. Yapılan araştırmaları ve kazılarda bulunan ilk çağlardaki çene kemiklerindeki dişler, garip bir gerçeği ortaya koyuyor. En eski ve ilkel toplumlar modern ve uygar toplumlara göre daha düşük çürük oranına sahiplerdi. Uzmanlar bu durumu hem protein içerikli beslenmeyle hem de tükettikleri besinlerin sert olması dolayısıyla çiğneme fonksiyonunun ve bu sayede dişlerde oluşan mekanik temizliğin fazla olmasıyla açıklıyor.

Çürük Diş Neden Olur?

Tarımın başlaması ile insan beslenmesinde büyük bir değişim meydana gelmiştir, bunun da insanların diş ve çene yapısına büyük etkileri olmuştur. Yüksek protein içerikli diyetin yerini karbonhidrat içerikli beslenmeye bırakması sonucu diş çürüğü görülme sıklığı artmıştır. Ayrıca 12. yüzyılda şekerin üretiminin ve bulunabilirliğinin artması ile bu oran her toplum için artmıştır. Bu oranın ilk arttığı toplumun, şekeri endüstriyel hale getirdiği için İngiltere olduğu söylenir. Sanayi Devrimi ile birlikte beslenme alışkanlıkları değişmiş ve çürük diş, özellikle gelişmiş toplumlarda yaygın bir hastalık haline gelmiştir.

Diş çürüğü üç nedenden dolayı kültürel etkileşimlerin toplumların sağlık durumlarını nasıl etkilediğini açıklamak için iyi bir örnektir.

İlk sebep, tüketim alışkanlıkları ve çürük diş arasındaki ilişkinin iyi bilinmesidir.

İkinci sebep, beslenmedeki değişimlerin ya da diş çürüğüne karşı alınan koruyucu önlemlerin etkilerinin dişlere kısa sürede yansıması ve kısa sürede sonuçların gözlemlenebilmesidir.

Üçüncü ve son sebep ise diş çürüğünün batı tipi beslenme alışkanlıklarının sonucunda ortaya çıktığı ve bu beslenme tarzını belirlemiş toplumlarda diş çürüğünün çok yüksek oranlara eriştiğidir.

Diş Çürüklerine Karşı Glimo Diş Macunları!

Bu kadar tarih bilgisinden sonra size biraz da günümüzden bilgi verelim. Diş çürüğü tarihte bazen azalıp bazen de çoğalsa da bizi şu an sahip olduğumuz dişlerimiz ilgilendiriyor. Siz yine de geçmişten ders alıp ağız ve diş sağlığınız için zararlı kimyasallar içermeyen doğal diş macunu tercih edin. Glimo Beta  ve Glimo Pi o zamanlarda olsaydı eminiz insanlığın çok işine yarardı. Çünkü Glimo Beta ve Glimo Pi %100 doğal içeriğiyle ve onarıcı, koruyucu, beyazlatıcı özellikleriyle multifonksiyonel bir diş macunudur. Ağız ve diş sağlığınızı korumaya yardımcı olur. 

Diş Çürükleri ve Kalp Krizi Riski

Ağız hijyeninin tam olarak sağlanmadığı durumlarda bakteriler oluşur. Dişlerin çürümesine sebep olan bu bakteriler, kan dolaşımıyla kalp kaslarına yerleştiği için kalp krizi riskini artırabiliyor. Tedavi edilmeyen çürükler, zamanla diş kayıplarına yol açabiliyor. Bunun yanı sıra önemsenmeyen diş çürükleri, kalp-damar hastalığını tetikliyor. Ciddi hastalıklara bakteriyel zemin hazırlayan diş çürükleri yaşam kalitesini de ciddi oranda düşürüyor. Dişteki bir çürük sadece o dişi değil bütün vücudu etkiliyor.

Çürüğe neden olan bakteriler, önce ağızdaki diğer sağlıklı dişlere, ardından tüm vücut sistemine bulaşabilir bir yapıdadır. Sadece diş çürüğü değil, diş eti hastalıkları da kalp sağlığımızı etkileyebiliyor. Yapılan araştırmalarda diş eti hastalıklarının kardiyovasküler hastalıklarla ilişkili olduğu ortaya çıktı. Diş eti hastalığı kan dolaşımında ve kan damarlarında yağ birikintilerine tutunan bakterileri besleyebiliyor ve bu durum kan pıhtılaşmasına yol açarak kalp krizine sebep olabiliyor. Artık ağız içinde oluşan bakterilerin kalp sağlığımız için oluşturduğu tehdidi biliyorsunuz. O zaman bu bakterilerin nasıl önüne geçmeniz gerektiğini de biz söyleyelim. Doğal Glimo Pi Diş Macunu, içerisinde özel formüle edilmiş, faydalı probiyotik Bacillus Coagulans ile bakteri oluşumunu önlemeye yardımcı olur

Glimo Diş Macunu Özellikleri

Glimo Beta etkili ağız ve diş sağlığı için birçok özelliğe sahiptir. Bunları sıralayacak olursak;

  • Diş yüzeyindeki bakteri plağını giderir
  • İyi temizleme yapar
  • Tüm bileşenleri zararsızdır
  • %100 doğaldır
  • Ağızdan ve dişlerden kolayca temizlenir.
  • Çürük önleyici özelliği bulunur
  • Yumuşak ve küçük partiküllüdür.
  • Diş minesini çizmeden temizler.

Glimo Pi, özel formüle edilmiş %100 doğal içeriği sayesinde, dişleri çizmeden, dişlerde hassasiyete yol açmadan, diş ve diş etlerine zarar vermeden onarıcı, koruyucu, beyazlatıcı etkisini birlikte gösteren multifonksiyonel bir üründür. Hassas diş ve diş etleri için uygundur. Ağız ve diş sağlığınızı korumanıza yardımcı olur.