%100 Doğal
500 TL üzeri ücretsiz kargo
%100 Doğal
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Lezzetli Bir İşkence: Yemeğin Ardından Gelen Diş Sorunlarına Son

Lezzetli Bir İşkence: Yemeğin Ardından Gelen Diş Sorunlarına Son

Bir yemek ziyafetinin ardından dişlerinizde sıkışan yemek artıkları, keyifli anların ardından rahatsızlık verebilir. Kürdan kullanımı, dişlere zarar verebilir ve yemeğin tadını bozabilir.

Glimo Diş İpi, yemeğin ardından dişlerinizi temizlemenin en etkili ve güvenli yoludur. Dişler arasında kalan yemek artıklarını nazikçe temizleyerek ağrı ve rahatsızlığı önler.

Yemeğin ardından dişlerinizi Glimo Diş İpi ile temizlemek, diş eti sağlığınızı korumanın yanı sıra, diş arası temizliğini de kolaylaştırır. Diş eti tahrişini ve bakteri plağını azaltarak, sağlıklı bir ağız yapısını destekler.

Diş Temizliği için  Kürdan Kullanmak Neden Zararlıdır?

Yemeklerden sonra dişler arasında kalan yiyecek artıkları rahatsız edicidir. Dilimiz genellikle o bölgeye gider. Çoğu kişi diş temizliği için kürdan kullanır. Aslında bu dişlerimize ve diş etlerimize zarar veren bir uygulama biçimidir. Her ne kadar kısa vadede yiyecek artıklarından kurtulup temizlemiş olsak da uzun vadede başımıza, hatta diş sağlığımıza dert olabilir. Kürdan kullanımı diş etlerinize zarar verebilir, diş aralarınızda açılmalara neden olabilir. Diş minesine zarar verebilir, diş etinizde hasara yol açabilir. Üstelik diş köklerini tahriş edebilir. Bu da diş eti apsesine ve zamanla diş kayıplarına sebep olabilir. Ayrıca kürdan, ağız içindeki dengeyi bozarak diş eti çekilmesine ciddi anlamda zemin hazırlayabilir. Peki kürdan olmadan dişlerinizi nasıl temizleyeceksiniz? Bu gibi sorunları yaşamaktan kaçınmak için size diş ipi öneririz. Glimo Diş İpi, güçlü adsorpsiyon özelliğine sahip, çok işlevli diş ipidir. Diş eti tahrişini azaltarak, diş aralarının kolayca temizlenmesine, diş çürüklerini azaltmaya, plak ve tartarların giderilmesine ve ağız kokusunun oluşmasını önlemeye yardımcı olur.

Glimo Arayüz Fırçası Nasıl Kullanılır?

Kişisel bakım rutinlerimiz, genel sağlık durumumuzun ve zihinsel sağlığımızın korunmasında önemli bir yere sahiptir. Özellikle ağız ve diş sağlığı, genel vücut sağlığı ile yakından ilişkilidir. Diş arası temizliği, bu bakımdan önem taşır ve Glimo Arayüz Fırçaları, bu alandaki profesyonel çözümünüz olabilir. Arayüz fırçasını diş etlerine yerleştirin ve diş arası boşluktan yavaşça sokun. İki ile üç kez içeri ve dışarı hareket ettirin. Bittiğinde, dışarı kaydırın. Diş etlerine zarar vermemek için hiçbir kuvvet kullanmadan nazikçe fırçalayın.

Her fırçalamadan sonra arayüz fırçası temizlenmeli, kurutulmalı ve kapağı kapatılmalı bir dahaki sefere kullanılmak üzere saklanmalıdır. Kıllar yıpranmışsa diş arası fırçası değiştirilmelidir. Siz de Glimo Arayüz Fırçaları arasından, kendi diş aralığınıza uygun boyutlardaki farklı seçeneklerden birini seçebilirsiniz.

Diş Fırçası Yeterli mi?

Sabah dişlerinizi fırçaladınız ve güne hazırsınız. Aynı şekilde akşam da dişlerinizi fırçaladınız ve uyumaya hazırsınız. Ancak, diş fırçası her ne kadar dişlerimizi temizlese de bazı bölgelere ulaşması zor olabilir. Arayüz fırçası özellikle diş teli tedavisi gören kişiler tarafından çok kullanılır. Tel ile diş arasında kalan kısımlar arayüz fırçası ile fırçalanır. Böylece dişler arasında kalan yiyecek artıkları daha kolay temizlenebilir. Arayüz fırçası sadece diş teli tedavisi gören kişilere özel değil, aynı zamanda diş sağlığına önem veren herkes kullanabilir.

Arayüz Fırçalarının Kullanımı ve Avantajları

Arayüz fırçası kullanılarak dişlerin arası temizlendiği için dişlere ekstra bir işlem yapılması gerekmez. Uygulamadaki amaç bakterilerin uzaklaştırılmasını sağlayarak diş taşı oluşumunu engellemektir. Arayüz fırçası kullanıldığında ağız içerisinde tam hijyenik bir alan oluşturulmuş olur. Farklı boyutları olan arayüz fırçası yalnızca yetişkinler için değil aynı zamanda çocuklar için de kullanıma uygundur. Kullanımı da oldukça basittir.

Dişlerinizi normal diş fırçası ile fırçalayıp, ağzınızı çalkalayıp temizledikten sonra arayüz diş fırçasına geçebilirsiniz. Yumuşak ve yavaş hareketlerle arayüz fırçasını ileri geri yaparak diş boşluklarınızı temizleyebilirsiniz. Boyutları dişler arasındaki boşluğa göre değişir. Seçiminizi dişlerinize ve diş arasındaki boşluğa göre yapmanızı öneririz. Dişler arasına uyum sağlamayan arayüz fırçalarının dişlerde hassasiyet ve ağrıya neden olabileceğini belirtelim. Siz de Glimo Arayüz Fırçaları’ndan ‘’I’’ veya ‘’L’’ formları arasından size uygun olanını seçebilir, diş temizliğinin son aşamasını tamamlayabilirsiniz.

Sabah dişlerinizi fırçaladınız ve güne hazırsınız. Aynı şekilde akşam da dişlerinizi fırçaladınız ve uyumaya hazırsınız. Ancak, diş fırçası her ne kadar dişlerimizi temizlese de bazı bölgelere ulaşması zor olabilir.