MERHABA15 KODU İLE İLK SİPARİŞİNİZE ÖZEL %15 İNDİRİM FIRSATI!
500 TL üzeri ücretsiz kargo
%100 Doğal
MERHABA15 KODU İLE İLK SİPARİŞİNİZE ÖZEL %15 İNDİRİM FIRSATI!
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Diş Macununun Organik Olduğunu Nasıl Anlarız?

Diş Macununun Organik Olduğunu Nasıl Anlarız?

Günümüzde, sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek her zamankinden daha önemli. Bu bilinç, ağız ve diş bakımında da doğal ürünlere olan ilgiyi artırıyor. Peki, diş macununun organik olduğunu nasıl anlayabiliriz?

Burada bazı bilgiler ile organik diş macunu seçerken dikkat etmeniz gerekenleri ve Glimo markasının sunduğu doğal çözümleri inceleyeceğiz.

Organik Diş Macunu Özellikleri

Organik diş macunları, sentetik kimyasallar ve zararlı maddeler yerine doğal içeriklerden üretilir. Bu içerikler dişlerinize ve diş etlerinize zarar vermeden etkili bir temizlik sağlar.

Organik Diş Macunlarının Bazı Temel Özellikleri Şunlardır:

  • Doğal Tatlandırıcılara Sahip Olmaları: Şeker diş çürümesine yol açtığı için organik diş macunlarında yapay tatlandırıcılara yer verilmez. Stevia gibi doğal tatlandırıcılar tercih edilir.
  • Sülfat İçermemeleri: Sülfatlar, ağızda tahrişe ve yaralara yol açabilir. Organik diş macunlarında sülfat bulunmaz.
  • Paraben İçermemeleri: Parabenler, hormon dengesini bozabilecek kimyasallardır. Organik diş macunlarında paraben bulunmaz.
  • Gliserin İçermeleri: Gliserin, diş macununa kıvam kazandırır ve nemlendirme sağlar. Organik diş macunlarında gliserin bitkisel kaynaklardan elde edilir.
  • Doğal Renklendiricilere Sahip Olmaları: Yapay renklendiriciler yerine, organik diş macunlarında pancar, zerdeçal gibi doğal ürünlerden elde edilen renklendiriciler kullanılır.
  • Doğal Aromalara Sahip Olmaları: Nane ve limon gibi doğal aromalar, organik diş macunlarına ferahlık verir.

Glimo, %100 doğal içeriklerle üretilen diş macunları ve ağız bakım ürünleri sunan bir markadır. Diş macunlarında yapay tatlandırıcı, florür, sülfat, paraben, titanyum dioksit gibi zararlı maddeler bulunmaz. Florürsüz diş macunu kategorimizi inceleyebilirsiniz 

Glimo Diş Macunlarının İçeriğinde Bulunan Bazı Doğal Maddeler

Propolis: Arıların bitkilerden topladıkları reçine, balmumu ve polen gibi maddeleri işleyerek ürettikleri maddedir. Propolis; tedavi edici, koruyucu ve ağız kokusu gidericidir. Ağız bakım tedavisine destek olmaktadır.

Ksilitol: Ksilitol birçok meyve, sebze ve tahılda bulunan doğal bir bileşiktir. Tatlı tadı nedeniyle sakız, nane ve şekerlemelerde kullanılabilir. Şekerden farklı olarak ksilitol, çürüğe neden olan bakterilerin asit üretmesini teşvik etmez. Aslında moleküler yapısı bu zararlı bakterilerin büyümesini engeller. Bu, dişlerinizin dış katmanını sağlam tutarak nötr pH'ı korumanıza yardımcı olur.

Karbon: Karbon, doğada yaygın olarak bulunan bir ametal elementtir. Dişlerin beyazlamasına yardımcı olur. Aynı zamanda diş plaklarının ve diş lekelerinin giderilmesine destek olur. Oral pH dengesinin oluşturulmasında etkilidir.

Misvak: Salvadora persica ağaç dallarından yontularak elde edilen doğal diş temizleme aracıdır. Diş plaklarının giderilmesine ve oluşumunun önlenmesine destek olur. Bununla beraber diş lekelerinin giderilmesine ve dişlerin beyazlamasına yardımcı olur.

Huş Ağacı Kömürü: Huş ağacı kabuğundan elde edilen bir tür aktif kömürdür. Dişlerde çay, kahve ve tütünden kaynaklı lekeleri gidermeye ve sararmayı engelleyerek dişlerin beyazlamasına destek olur. Bu sayede ağız bakımına yardımcı olmaktadır.

Stevia: Güney Amerika kökenli Stevia rebaudiana bitkisinin yapraklarından elde edilen doğal bir tatlandırıcıdır. Diş minesine zarar vermediğinden çürüklere karşı etkilidir. Tükürük üretimini arttırarak ağız kuruluğunu azaltmaya yardımcı olur. Ağız kokusunu ve diş plaklarının azaltmada etkili olduğu bilinir.

Dibazik kalsiyum fosfat dihidrat: Kalsiyum ve fosfat iyonlarından oluşur. Yani doğal diş yapısının ana ham maddesidir. Dişler kalsiyum ve fosfat iyonlarından meydana gelir. Bu sayede dibazik kalsiyum içeren diş macunları dişlerin yeniden yapılanmasını, dişlerin çürümesine neden olan kaybedilen kalsiyum iyonlarını yeniden kazanımını ve dişlerin çürüklere karşı korunmasına yardımcı olur. Dolayısıyla diş remineralizasyonuna destek olmaktadır.

Ardıç Ekstresi: Ardıç bitkisinin dallarından, iğne yapraklarından ve meyvelerinden elde edilen konsantre bir özüt türüdür. Bu özüt, antioksidanlar, antiseptikler ve antienflamatuar özelliklere sahiptir. Diş minesinin güçlenmesine destek olmaktadır.

• Nane Yağı: Mentha cinsine ait nane bitkilerinin yapraklarından ve dallarından buhar damıtma yoluyla elde edilen uçucu yağlardan biridir. Diş ve diş eti hastalıkların giderilmesine yardımcı olur. Aynı zamanda diş minesinin güçlenmesine destek olur.an

Mentol: Nane ve diğer nane bitkilerinde bulunan organik bir bileşiktir. Diş eti problemlerinin giderilmesine yardımcı olur. Keskin, ferahlatıcı bir koku ve soğukluk hissi verir. Diş minesinin güçlenmesinde etkilidir.


Glimo diş macunları ile:

  • Ağız ve diş sağlığınızı %100 doğal içeriklerle koruyabilirsiniz.
  • Kimyasallara maruz kalmadan ağız hijyeninizi sağlayabilirsiniz.
  • Doğaya katkıda bulunabilirsiniz.

Ağız Sağlığı için Yapılması Gerekenler

Organik diş macunu seçmenin yanı sıra, ağız ve diş sağlığınızı korumak için bu önerileri de dikkate alabilirsiniz!

  • Dişlerinizi günde en az iki kez, iki dakika fırçalayın.
  • Diş ipi kullanmayı ihmal etmeyin.
  • Düzenli olarak diş hekimine gidin.
  • Sağlıklı beslenin.

Doğal bir gülümseme için diş macununun içeriğini incelemek ve organik ürünler tercih etmek önemlidir. Glimo, %100 doğal içeriklerle üretilen diş macunları ve ağız bakım ürünleri ile size sağlıklı ve güzel bir gülümseme sunar.